PDB NIEUWS : Uitstel start competitie

Geschreven door Dartcompetitieleider. Gepost in Darten Algemeen

19-8-2020 Maatregelen aangaande seizoen 20-21 BELANGRIJK

Gisteravond is het bestuur in voorbereiding op de competitie bijeengekomen. De voorbije weken hebben wij het nieuws gevolgd en hoewel de situatie redelijk onder controle leek als het gaat om Corona, blijkt de voorbije weken toch dat er een toename te zien is in het aantal besmettingen. De richtlijnen voor darts als sport zijn vrij algemeen en gericht op de individuele speler, die tegen een ander speelt waar één schrijver bij betrokken wordt. Wij als PDB hebben vooral zorgen als het gaat om de rest van het team. Is het mogelijk om de anderhalve meter te waarborgen in de speelgelegenheden? Wat doen we als een team zich niet veilig voelt en wat zijn dan de consequenties? Wat gebeurt er de komende weken, zal het aantal besmettingen toenemen of stabiel blijven? Wat doen we als de competitie wederom niet uitgespeeld kan worden? Al met al veel vragen die jullie als team en ons als bestuur bezig houden.

Aangezien gezondheid voor alle darters voorop staat en op dit moment de situatie in Nederland niet stabiel te noemen is, heeft de PDB ervoor gekozen de start van de competitie uit te stellen tot nader order. De eerste week van september komt te vroeg om hier op dit moment een gedegen besluit in te nemen. Dit betekent dat we niet van start zullen gaan in de eerste week van september met de competitiewedstrijden. We zullen als bestuur het nieuws nauwlettend volgen en willen jullie dan ook vragen om de site goed in de gaten te houden. Het bestuur heeft verder besloten om dit jaar geen bekercompetitie te spelen. Hiermee wordt tijd gewonnen in de speelweken, waar de beker plaats zou vinden, waardoor we eventueel later van start kunnen gaan met de competitie en tevens voor de zomervakantie 2021 klaar zullen zijn.

De voorlopige indeling zal tijdelijk van de site worden gehaald om te voorkomen dat het systeem op de achtergrond overbelast raakt en jullie allerlei reminders krijgen om wedstrijden in te voeren. Het bestuur komt uiterlijk eind september bij elkaar om te beoordelen of er toch gespeeld kan worden en wanneer de competitie eventueel van start kan gaan. Als de situatie het toelaat zal er eerder een besluit genomen worden. Er is nog geen sprake van volledige annulering van de competitie, daarom wordt de reeds betaalde contributie nog niet teruggestort. Mocht toch blijken dat het noodzakelijk is om de competitie niet door te laten gaan, dan wordt de reeds betaalde contributie uiteraard terugbetaald.

Het is niet makkelijk om deze besluiten te nemen, we doen dit uiterst zorgvuldig. Echter we begrijpen dat er mogelijk vragen ontstaan en dat niet iedereen deze besluiten zal ondersteunen. We willen jullie dan ook graag te woord staan en meer uitleg geven over de genomen besluiten. De secretaris is hiervoor bereikbaar op de volgende momenten:

Op 19 augustus tot 21.00 uur en op 20 en 21 augustus tussen 19.00 uur en 21.00 uur. We willen je vragen zoveel mogelijk binnen deze tijden te bellen.

We hopen op jullie begrip.

 

Met hartelijke groet,

Bestuur PDB

Evenementen (Laatste)